maanantai 11. heinäkuuta 2016

Roger Dahl: Roger Dahl's Comic Japan. Best of Zero Gravity cartoons from The Japan Times

Tunnelma kirjan jälkeen: Ihan hauskoja sarjisstrippejä kulttuurien välisestä kohtaamisesta. Ikävä juoma-automaatteja. Pienenpieni pettymys.

Tämä kirja sattui vastaani Lontoon Japan Centre -kaupassa (tietysti Lontoossa käydään ennen kaikkea japanilaisessa kaupassa?!?) ja päätin ostaa sen helpoksi matkalukemiseksi. Kirjailija on asunut Japanissa ja piirtänyt sarjakuvaa The Japan Times -lehteen vuodesta 1991 asti.

Sarjakuvan pääosissa ovat amerikkalainen pariskunta Larry ja Lily, jotka asuvat ja seikkailevat Tokiossa japanilaisen kulttuurin uumenissa. Apunaan heillä on paikallinen Koyaman perhe. Hassuja yhteensattumuksia on tietysti luvassa.

Tunnistin monta kommelluskohtaa omalta Japanin ajaltani; jännittävät ruoat, loputon kohteliaisuus, katukissojen öiset konsertit sekä minimalistisen zen-asunnon salaisuus - syvät kaapit. Sarjakuvat osuvat hetkittäin kohdalleen, mutta aika usein tuloksena on myös tunkkaista ennakkoluuloa, kun esimerkiksi office ladyt eivät osaa muuta kuin juoruilla ja japanilaiselle naiselle tärkeintä on aviomiehen varallisuus (ja sen pitäisi olla hauskaa). Lyhyissä stripeissä on kuitenkin se hyvä puoli, että seuraavaan sarjakuvaan pääsee nopeasti ja helposti :)

Suosittelen nopeahkoon selailuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti